Antis su medaus glazūra

  • Gaminimas 3h
  • Vidutinis
Antis su medaus glazūra

Ingredientai

  • Šviežia antis RIMI
     1 vnt.
  • Apelsinai RIMI
     1 vnt.
  • Druska
     
  • Pipirai
     

Glajus

  • Medus
     3 šaukštas (-ai)
  • Apelsinų sultys RIMI
     3 šaukštas (-ai)
  • Imbierų šaknys
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Šviesusis sojų padažas RIMI
     3 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Glajus: sumaišykite medų, apelsinų sultis, imbierą ir sojos padažą.

Antis: antį iš šaldytuvo išimkite likus maždaug valandai iki kepimo, arba kol atšils iki kambario temperatūros.

Nuuplaukite antį po karštu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Įtrinkite paukštį iš vidaus ir išorės druska ir pipirais.

Į anties vidų sudėkite pjaustytus apelsinus. 

Aštriu peiliu įpjaukite anties odelę, kad kepant pasišalintų riebalai.

Įdėkite antį į kepimo indą ir kepkite 150 laipsnių orkaitėje 2-2,5 valandos, priklausomai nuo paukščio dydžio.

Iškepus, ištraukite antį iš orkaitės, jei reikia, nupilkite riebalų perteklių. Aptepkite antį medaus glajumi. Riebalus, kuriuos nupilsite pasilikite, su jais galėsite gaminti keptas bulves, kurios puikiai tiks kaip garnyras.

Padidinkite orkaitės kaitrą iki 200 laipsnių ir vėl pašaukite antį į orkaitę.

Kepkite dar 20-30 min, arba kol anties paviršius apskrus ir taps auksinės spalvos. 

Išėmus iš orkaitės šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite.

Prie šios anties puikiai tiks spanguolių padažas!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė