Tobulas kiaušinis jūsų stalui

Apie maistą • 2019 m. balandžio 17 d.
 Mūsų nedidelis eksperimentas su skirtinga trukme ir keli patarimai leis ant salo padėti tokį kiaušinį, kokio norite.


Išsivirk savo tobulą kiaušinį

Dėkite kiaušinius į karštą vandenį. Taip jie išvirs greičiau, baltymai nespės pasiekti itin aukštos temperatūros, o po lukštu esanti membrana nespės tvirtai prie jo prilipti.

Ką daryti su nesunaudotais virtais kiaušiniais

Paprasčiausias būdas yra virtus kiaušinius marinuoti arba rauginti (fermentuoti) su burokėliais. Kiaušiniai marinuojami arba rauginami apie 4-5 paras. Hermetiškai uždarytus kiaušinius galima laikyti iki mėnesio.

Kaip sužinoti, ar kiaušinis šviežas?

Pridėkite neapdorotą kiaušinį arčiau ausies ir papurtykite. Jei nesigirdi jokio kliuksėjimo, kiaušinis yra šviežias. Kuo kiaušinis senesnis, tuo garsas aiškesnis.

Kaip nulupti kiaušinį?

Prieš lupdami kiaušinius, juos vėsinkite labai šaltame vandenyje mažiausiai 15 minučių.

Kaip ilgai galima laikyti virtą kiaušinį?

Išvirtus kiaušinius galima laikyti parą. Išvirę juos panardinkite į ledinį vandenį ir gerai atvėsinkite, išimkite ir nusausinę laikykite šaldytuve.

Žinau, ką renkuosi

Kiaušiniai pažymėti raidėmis ir numeriais, kurių kiekvienas nurodo kilmės šalį, veterinarinio patvirtinimo numerį bei laikymo būdą. Atkreipus dėmesį į šiuos ženklus, visada išsirinksite tokius kiaušinius, kokių norite.



Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.