Velykinis pyragas su avietėmis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Velykinis pyragas su avietėmis

Ingredientai

Pagrindas

  • Migdolai
     200 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     200 ml
  • Laisvai laikomų vištų kiaušinių baltymai
     6 vnt.

Įdaras ir papuošimas

  • Laisvai laikomų vištų kiaušinių tryniai
     6 vnt.
  • Cukrus RIMI BASIC
     150 g
  • Plakamoji grietinėlė
     400 ml
  • Kukurūzų krakmolas
     1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas RIMI BASIC
     100 g
  • Migdolų drožlės RIMI
     50 g
  • Avietės
     

Avietės, sutrintos su cukrumi

  • Šaldytos avietės RIMI
     250 g
  • Cukraus milteliai
     1 šaukštas (-ai)
  • Žalioji citrina
     1 vnt.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Migdolų pagrindo pyragas su kreminiu įdaru, papuoštas avietėmis, sutrintomis su cukrumi. Gražus tiek iš išorės, tiek viduje, su nepriekaištingai suderintais pyrago saldumo ir aviečių rūgštelės skoniais. Velykinį pyragą su avietėmis galima paruošti iš anksto ir tiesiog sudėti prieš patiekiant.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Ant kepimo popieriaus nupieškite du maždaug 22 cm skersmens apskritimus (skirtus 10 gabaliukų). Juos patepkite sviestu. 

Pagrindai: Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu arba sumalkite migdolų trintuve. Sumaišykite su cukrumi. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Įmaišykite migdolų mišinį. Tešlą paskleiskite į apskritimus. Kepkite orkaitės viduryje maždaug 20 minučių. Palikite pagrindus atvėsti ant grotelių.

Įdaras ir papuošimas: Puode išplakite kiaušinių trynius, cukrų, grietinėlę ir kukurūzų krakmolą. Įdėkite sviesto arba margarino. Ant silpnos ugnies maišydami lėtai virkite tol, kol sutirštės. Palikite kremą atvėsti. Migdolus paskrudinkite sausoje karštoje keptuvėje.
Vieną pagrindą padėkite ant lėkštės, aptepkite puse kremo, uždėkite kitą pagrindą ir likusį kremą. Pabarstykite migdolais.

Avietės sutrintos su cukrumi: Atitirpinkite avietes. Sumaišykite visus produktus ir prieš patiekdami palikite mišinį pastovėti kambario temperatūroje.

Avietes patiekite šalia pyrago. Tai yra puikus aviečių skonio ir pyrago saldumo derinys.

Panašūs receptai

Obuolių „spurgos“

10min • Lengvas

„Pinokio“ tortas

1h • Vidutinis

Morkų keksiukai

30min • Vidutinis