Velykinis pyragas su avietėmis
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis

Ingredientai
Pagrindas
-
Gliaudyti migdolai RIMI200 g
-
Cukrus RIMI200 g
-
Laisvai laikomų vištų kiaušinių baltymai6 vnt.
Įdaras ir papuošimas
-
Laisvai laikomų vištų kiaušinių tryniai6 vnt.
-
Cukrus RIMI150 g
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 %400 ml
-
Kukurūzų krakmolas1 šaukštas (-ai)
-
Sviestas RIMI100 g
-
Migdolų riekelės RIMI50 g
-
Avietėspapuošimui
Avietės, sutrintos su cukrumi
-
Šaldytos avietės RIMI250 g
-
Cukraus milteliai1 šaukštas (-ai)
-
Žaliosios citrinos1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Ant kepimo popieriaus nupieškite du maždaug 22 cm skersmens apskritimus (skirtus 10 gabaliukų). Juos patepkite sviestu.
Pagrindai: Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu arba sumalkite migdolų trintuve. Sumaišykite su cukrumi. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Įmaišykite migdolų mišinį. Tešlą paskleiskite į apskritimus. Kepkite orkaitės viduryje maždaug 20 minučių. Palikite pagrindus atvėsti ant grotelių.
Įdaras ir papuošimas: Puode išplakite kiaušinių trynius, cukrų, grietinėlę ir kukurūzų krakmolą. Įdėkite sviesto arba margarino. Ant silpnos ugnies maišydami lėtai virkite tol, kol sutirštės. Palikite kremą atvėsti. Migdolus paskrudinkite sausoje karštoje keptuvėje.
Vieną pagrindą padėkite ant lėkštės, aptepkite puse kremo, uždėkite kitą pagrindą ir likusį kremą. Pabarstykite migdolais.
Avietės sutrintos su cukrumi: Atitirpinkite avietes. Sumaišykite visus produktus ir prieš patiekdami palikite mišinį pastovėti kambario temperatūroje.