Gaivus pavasario tortas su migdolais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Gaivus pavasario tortas su migdolais

Ingredientai

  • Sviestas RIMI
     120 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Rudasis cukrus RIMI
     80 g
  • Kiaušiniai RIMI
     2 vnt.
  • Graikiškas jogurtas be priedų RIMI
     60 g
  • Citrinos (žievelė ir siltys)
     2 vnt.
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     75 g
  • Migdolų miltai RIMI GREATLIFE
     100 g
  • Malti kardamonai
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Kremui

  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     200 g
  • Cukraus milteliai
     40 g
  • Citrinos žievelė
     1 vnt.
  • Pusriebė varškė RIMI
     100 g
  • Citrinos sultys
     1 šaukštelis (-iai)
  • Malti kardamonai
     1 šaukštelis (-iai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 46 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sviestą išplakite su cukrumis iki purios masės.
Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai išplakite. Įmaišykite jogurtą ir vienos citrinos žievelę.
Į tešlą įsijokite sausus ingredientus. Jei liks stambesnių migdolų miltų grūdelių, juos suberkite į tešlą – sijoti reikia tik dėl purumo.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 30 min 180°C orkaitėje.
Iškepusį dar karštą biskvitą subadykite mediniu pagaliuku ir sulaistykite sultimis – aš sunaudojau 6-7 v.š. Perkelkite ant grotelių.
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir kardamonu. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su citrinos sultimis bei žievele.
Varškę sukrėskite į grietinėlę ir trumpai paplakite. Sudėkite ant atvėsusio biskvito.
Tortą dekoruoti karamelizuotais citrusais bei smulkintais migdolais.

Panašūs receptai

Kotryna Remeikaitė
Ko nors skanaus

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis