Gaivus pavasario tortas su migdolais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Gaivus pavasario tortas su migdolais

Ingredientai

  • Sviestas RIMI
     120 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Rudasis cukrus RIMI
     80 g
  • Kiaušiniai RIMI
     2 vnt.
  • Graikiškas jogurtas be priedų RIMI
     60 g
  • Citrinos (žievelė ir siltys)
     2 vnt.
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     75 g
  • Migdolų miltai RIMI GREATLIFE
     100 g
  • Malti kardamonai
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Kremui

  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     200 g
  • Cukraus milteliai
     40 g
  • Citrinos žievelė
     1 vnt.
  • Pusriebė varškė RIMI
     100 g
  • Citrinos sultys
     1 šaukštelis (-iai)
  • Malti kardamonai
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 46 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sviestą išplakite su cukrumis iki purios masės.
Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai išplakite. Įmaišykite jogurtą ir vienos citrinos žievelę.
Į tešlą įsijokite sausus ingredientus. Jei liks stambesnių migdolų miltų grūdelių, juos suberkite į tešlą – sijoti reikia tik dėl purumo.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 30 min 180°C orkaitėje.
Iškepusį dar karštą biskvitą subadykite mediniu pagaliuku ir sulaistykite sultimis – aš sunaudojau 6-7 v.š. Perkelkite ant grotelių.
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir kardamonu. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su citrinos sultimis bei žievele.
Varškę sukrėskite į grietinėlę ir trumpai paplakite. Sudėkite ant atvėsusio biskvito.
Tortą dekoruoti karamelizuotais citrusais bei smulkintais migdolais.

Panašūs receptai

Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis