Velykiniai sausainiai

  • Gaminimas 1h 15min
  • Vidutinis
Velykiniai sausainiai

Ingredientai

  • Miltai
     300 g
  • Cukraus milteliai
     150 g
  • Vanilinis cukrus
     2 šaukštelis (-iai)
  • Sviestas
     150 g
  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Abrikosų uogienė
     150 g
  • Cukraus milteliai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų.

Sudėkite sviestą ir viską rankomis sutrinkite iki purių trupinių.

Įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite.

Tešlą palaikykite šaldytuve bent 15 minučių.

Pabarstykite stalviršį miltais ir iškočiokite tešlą.

Suformuokite kiaušinio formos sausainius su iš anksto pasidarytu trafaretu arba specialia sausainių formele. 

Pusėje sausainių išspauskite kiaušinio trynio formos skylutę.

Kepkite sausainius 180 ° C temperatūroje 12-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Iškeptiems sausainiams leiskite visiškai atvėsti.

Pagrindo sausainius užtepkite uogienės sluoksniu.

Viršutinę sausainių dalį gausiai padenkite cukraus pudra. 

Sujunkite sausainio pagrindą su  viršutine dalimi, kad susidarytų baltas kiaušinis su tryniu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis