Varškės pyragas su kinkanų ir rozmarinų uogiene

  • Gaminimas 2h
  • Sudėtingas
Varškės pyragas su kinkanų ir rozmarinų uogiene

Ingredientai

Ingredientai uogienei:

  • Kinkanai
     400 g
  • Rozmarino šakelė
     2 vnt.

Ingredientai torto pagrindui:

  • Imbieriniai sausainiai
     300 g
  • Sviestas
     150 g

Ingredientai įdarui:

  • Tepamas varškės sūris
     700 g
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Cukrus
     220 g
  • Vanilis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Apelsinas
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kinkanus supjaustysite smulkiais gabalėliais su visa oda. Pašalinkite sėklas, jei jų yra. Sudėkite kinkanus į puodą.

Suberkite cukrų ir rozmarinų šakeles, užvirkite. Virkite mažiausiai 15 minučių.

Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su minkštu sviestu.

Torto formos dugną padenkite pagrindo tešla ir kepkite 10 minučių orkaitėje, 160° C temperatūroje.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Į kiaušinių masę įmaišykite sūrelį, apelsino žievelę ir sultis.

Supilkite gautą masę į torto formą ir kepkite 45 minutes.

Ant iškepusio pyrago užpilkite kinkanų uogienę, papuoškite šviežia  rozmarino šakele.
Skanaus!

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė