Varškės apkepas su džiovintomis vyšniomis

  • Gaminimas 1h 15min
  • Lengvas
Varškės apkepas su džiovintomis vyšniomis

Ingredientai

Ingredientai pagrindui

  • Sviestas
     150 g
  • Cukrus
     80 g
  • Miltai
     200 g
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)

Ingredientai varškės sluoksniui

  • Varškė (9%)
     1 kg
  • Kiaušiniai
     6 vnt.
  • Сukrus
     120 g
  • Grietinė
     200 g
  • Bulvių krakmolas
     50 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      žiupsnelis
  • Džiovintos vyšnios
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 16 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite cukrų, miltus ir kepimo miltelius.

Dėkite kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, varškę, bulvių krakmolą, grietinę ir džiovintas vyšnias į atskirtus trynius.

Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus iki standumo (kol paviršius taps blizgus ir lygus, o masė nekris iš dubens). Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į trynių masę. Maišykite lėtai ir į vieną pusę – masė turi išlikti puri, nesukritusi.

Pagrindo tešlą tolygiai paskirstykite kepimo skardoje. 

Stipriai prispauskite tešlą prie pagrindo drėgnais pirštais ar mentele.

Supilkite varškės masę ant paruošto pagrindo. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180° laipsnių ir kepkite 45 minutes. Apkepą atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais patiekimui.
Skanaus!
 

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas

Sumuštinis su tunu

5min • Lengvas