Vaisių pyragas

  • Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas
Vaisių pyragas

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • Sviestas
     120 g
  • Kvietiniai miltai
     220 g
  • Cukrus
     60 g
  • Šaltas vanduo
     40 ml
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Ingredientai įdarui:

  • Slyvos
     4 vnt.
  • Persikai
     2 vnt.
  • Abrikosai
     4 vnt.
  • Cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • Kukurūzų krakmolas
     1.5 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sutarkuokite sviestą ir minkykite kartu su miltais, cukrumi ir druska.

Įpilkite šalto vandens, kad sviestas per daug neišsilydytų, jei reikia, įberkite daugiau miltų.

Tešlą dėkite pastovėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.

Blanširuokite vaisius prieš juos pjaustydami. Palaikykite verdančiame vandenyje 1-2 minutes ir iškart sudėkite į šaltą.

Vaisius nulupkite, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į dubenį.

Įpilkite cukraus ir krakmolo. Krakmolas neleis sultims ištekėti.

Iškočiokite tešlą, į vidurį dėkite įdarą, sulankstykite ir kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie  40 - 50 min.
Skanaus!

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis