Vaisių pyragas

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 50min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • Sviestas
     120 g
  • Kvietiniai miltai
     220 g
  • Cukrus
     60 g
  • Šaltas vanduo
     40-60 ml
  • Druska
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)

Ingredientai įdarui:

  • Slyvos
     4 vnt.
  • Persikai
     2 vnt.
  • Abrikosai
     4 vnt.
  • Cukrus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • Kukurūzų krakmolas
     1.5 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sutarkuokite sviestą ir minkykite kartu su miltais, cukrumi ir druska.

Įpilkite šalto vandens, kad sviestas per daug neišsilydytų, jei reikia, įberkite daugiau miltų.

Tešlą dėkite pastovėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.

Blanširuokite vaisius prieš juos pjaustydami. Palaikykite verdančiame vandenyje 1-2 minutes ir iškart sudėkite į šaltą.

Vaisius nulupkite, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į dubenį.

Įpilkite cukraus ir krakmolo. Krakmolas neleis sultims ištekėti.

Iškočiokite tešlą, į vidurį dėkite įdarą, sulankstykite ir kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie  40 - 50 min.
Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Sūrio pyragas su mėlynėmis

1h 35min • Vidutinis

Kriaušių pyragas

1h 40min • Vidutinis

Imbierinis varškės pyragas

1h 20min • Vidutinis

Jogurtinis duonos pyragas

4h 45min • Vidutinis