Tuno ir avokadų salotos

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Tuno ir avokadų salotos

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • didelis prinokęs avokadas
     1 vnt.
  • konservuotas tunas savo sultyse
     155 g
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • ilgavaisis agurkas
     1 vnt.
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • konservuotos raudonosios pupelės RIMI
     200 g
  • citrina
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • kalendra
     1 šaukštas (-ai)
  • mėta
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šios gaiva alsuojančios salotos puikiai tiks vakarienei, kada norisi kažko lengvo ir greitai pagaminamo. Avokadai salotoms duoda kreminio skonio, tad šios salotos tikrai nepaliks abejingų.

Perpjaukite avokadą išilgai, išimkite branduolį, išskobkite minkštimą ir supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Susmulkinkite raudonąjį svogūną. Agurką nulupkite, perpjaukite išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išimkite sėklas. Supjaustykite 1 cm3 dydžio kubeliais. Papriką suraikykite norimo dydžio gabaliukais. Perplaukite pupeles. Prilaikydami šakute išimkite tuną (kad nuvarvėtų sultys). Viską sudėkite į gilų dubenį.

Pritarkuokite 1 valg. šaukštą citrinos žievelių, išspauskite 2 valg. šaukštus citrinos sulčių ir užpilkite ant salotų. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska. Sukapokite kalendras ir mėtas. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 20–30 min. Mėgaukitės šaltomis salotomis. Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas