Sušildanti ryžių makaronų, vištienos ir imbiero sriuba

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • vištienos arba daržovių sultinio
     500 ml
  • kokosų pieno
     400 ml
  • vištienos filė
     175 g
  • nedidelės imbiero šaknies
     1 vnt.
  • citrinžolės stiebelio
     1 vnt.
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • mažos aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • ryžių makaronų
     50 g
  • džiovintų valgomųjų dantenių (shiitake grybų)
     4 vnt.
  • laiškinių svogūnų
     2 vnt.
  • sojų padažo
     1 šlakelis (-iai)
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vandenyje išmirkytus grybus virkite 10–15 min., atvėsinkite ir supjaustykite.

Atskirame dubenyje ryžių makaronus užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite, kol suminkštės. Į verdantį sultinį suberkite susmulkintą česnaką, imbierą, citrinžolę, šiaudeliais supjaustytą vištieną ir pavirkite 5 min.

Sudėkite paruoštus valgomuosius dantenius, makaronus, supilkite kokosų pieną, pagal skonį pagardinkite aitriąja paprika ir virkite dar 5 min.

Prieš patiekdami sriubą paskaninkite pjaustytais svogūnų laiškais ir šlakeliu sojų padažo.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!