Sūrio pyragas su rabarbarais

  • Paruošimas 45min ,  Gaminimas 45min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Kukurūzų miltai
     125 g
  • Avižų miltai
     75 g
  • Sviestas
     75 g
  • Druska
     0.25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Šaltas vanduo
     2.5 valg. šaukštas (-ai)

Ingredientai įdarui:

  • Tepamas varškės sūrelis
     400 g
  • Kreminė varškė
     200 g
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Cukrus
     50 g
  • Kukurūzų krakmolas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Rabarbarai
     300 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Sumaišykite tiek miltus, tiek druską ir cukrų.

Įmaišykite kambario temperatūros sviestą ir šalto vandens.

Nedelsdami išmaišykite iki vientisos masės.

Mišinį tolygiai paskirstykite sviestu pateptoje skardoje (26–28 cm). Drėgnais pirštai prispauskite tešlą prie formos dugno ir šonų. Kepimo indą padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Išplakite sūrelį, varškę ir cukrų.

Po vieną įmaišykite kiaušinius ir suberkite kukurūzų krakmolą. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite mišinį ant paruošto pyrago pagrindo.

Rabarbarus supjaustykite ilgomis smulkiomis juostelėmis, sudėkite ant sūrio mišinio ir lengvai paspauskite.

Kepkite pyragą 170° C įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes, kol įdaras sutvirtės per vidurį.

Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir patiekite.

Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!