Sūdyta lašiša su krapų plutele

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Sūdyta lašiša su krapų plutele
Kotryna Remeikaitė
Ko nors skanaus

Ingredientai

  • Lašišos filė
     500 g
  • Druska
     20 g
  • Cukrus
     5 g
  • Krapai
     15 g
  • Pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Krapų lapelius atskirkite nuo storųjų kotų dalių ir kuo smulkiau supjaustykite.
Sumaišykite su druska, cukrumi ir pipirais.
Lašišą suplaukite, nusausinkite, dėkite ant maistinės plėvelės lakšto ir tolygiai padenkite krapų mišiniu.
Suvyniokite į maistinę plėvelę (lašišos nelankstykite, ji turi likti gulėti ant odos), perkelkite į dėžutę ar dubenėlį aukštesniais kraštais ir iš viršaus lengvai prislėkite lėkštute.
Perkelkite į šaldytuvą ir palikite sūdytis parą.
Išvyniokite, atsargiai tapšnodami nusausinkite druskos perteklių popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite aštriu peiliu.
Lašiša sūdyta nelabai stipriai, tad šaldytuve laikysis iki savaitės.

Panašūs receptai

Kotryna Remeikaitė
Ko nors skanaus

Lašiša su miso padažu

20min • Lengvas
Kotryna Remeikaitė
Ko nors skanaus

Lašišos Pho sriuba

4h 20min • Lengvas

Kreminis glotnutis

20min • Lengvas
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).