Sūdyta lašiša su krapų plutele

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Sūdyta lašiša su krapų plutele
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Ingredientai

  • Lašišos filė
     500 g
  • Druska
     20 g
  • Cukrus
     5 g
  • Krapai
     15 g
  • Pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Krapų lapelius atskirkite nuo storųjų kotų dalių ir kuo smulkiau supjaustykite.
Sumaišykite su druska, cukrumi ir pipirais.
Lašišą suplaukite, nusausinkite, dėkite ant maistinės plėvelės lakšto ir tolygiai padenkite krapų mišiniu.
Suvyniokite į maistinę plėvelę (lašišos nelankstykite, ji turi likti gulėti ant odos), perkelkite į dėžutę ar dubenėlį aukštesniais kraštais ir iš viršaus lengvai prislėkite lėkštute.
Perkelkite į šaldytuvą ir palikite sūdytis parą.
Išvyniokite, atsargiai tapšnodami nusausinkite druskos perteklių popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite aštriu peiliu.
Lašiša sūdyta nelabai stipriai, tad šaldytuve laikysis iki savaitės.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas