Spindintis, geltonas žuvies troškinys

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Spindintis, geltonas žuvies troškinys

Ingredientai

  • menkių filė, ledjūrio ar melsvoji ilgauodegė menkė
     400 g
  • lašišos filė
     300 g
  • poras
      pusė
  • svogūnas
     1 vnt.
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • bazilikai
     1 šaukštelis (-iai)
  • sausas baltasis vynas
     250 ml
  • žuvies sultinio kubelis
     1 vnt.
  • grietinėlė
     200 ml
  • riebi grietinė
     100 ml
  • vandens
     200 ml
  • šafranas
     0.5 g
  • krevetės
     300 g
  • midijos
     150 g
  • pomidorų pasta
     2 šaukštelis (-iai)

Patiekimui

  • česnakinis batonas
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šiam žuvies troškiniui spindinčios saulės geltonumo spalvos ir malonaus skonio suteikia šafranas, česnakas ir pomidorų pasta. Troškiniui sotumo suteikia lašiša, menkė, krevetės ir midijos, jis puikiai tinka šventiškai vakarienei su svečiais ar be jų.
Atitirpinkite žuvį, jeigu ji šaldyta. Nuplaukite ir susmulkinkite juostelėmis porą. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
Ištirpinkite sviestą dideliame puode arba puode storu dugnu. Pakepinkite svogūną ir porą kelias minutes, kol taps blizgūs ir permatomi. Įspauskite česnaką. Įmaišykite pomidorų pastą, čiobrelius ir bazilikus. Trumpai pakepinkite.
Įpilkite vyno ir įdėkite sultinio kubelį. Pavirkite porą minučių. Įmaišykite grietinę, riebią grietinę, vandenį ir šafraną. Troškinkite 15 min. Pagardinkite druska.
Supjaustykite žuvį vieno kąsnio dydžio gabaliukais, sudėkite į puodą ir troškinkite dar 7 minutes.
Nulupkite krevetes. Sudėkite jas ir nuvarvintas midijas.

Patiekite su česnakine ar kita, savo mėgstama, duona.

Panašūs receptai

Slyvų pyragas

1h 5min • Lengvas