Žuvies troškinys su jūrų gėrybėmis
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
menkių filė, ledjūrio ar melsvoji ilgauodegė menkė400 g
-
lašišos filė300 g
-
poraspusė
-
svogūnas1 vnt.
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
-
bazilikai1 šaukštelis (-iai)
-
sausas baltasis vynas250 ml
-
žuvies sultinio kubelis1 vnt.
-
grietinėlė200 ml
-
riebi grietinė100 ml
-
vandens200 ml
-
šafranas0.5 g
-
krevetės300 g
-
midijos150 g
-
pomidorų pasta2 šaukštelis (-iai)
Patiekimui
-
česnakinis batonas1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Atitirpinkite žuvį, jeigu ji šaldyta. Nuplaukite ir susmulkinkite juostelėmis porą. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
Ištirpinkite sviestą dideliame puode arba puode storu dugnu. Pakepinkite svogūną ir porą kelias minutes, kol taps blizgūs ir permatomi. Įspauskite česnaką. Įmaišykite pomidorų pastą, čiobrelius ir bazilikus. Trumpai pakepinkite.
Įpilkite vyno ir įdėkite sultinio kubelį. Pavirkite porą minučių. Įmaišykite grietinę, riebią grietinę, vandenį ir šafraną. Troškinkite 15 min. Pagardinkite druska.
Supjaustykite žuvį vieno kąsnio dydžio gabaliukais, sudėkite į puodą ir troškinkite dar 7 minutes.
Nulupkite krevetes. Sudėkite jas ir nuvarvintas midijas.
Patiekite su česnakine ar kita, savo mėgstama, duona.