Salotų užpilai: kreminis mėlynojo pelėsinio sūrio ir keptų saldžiųjų paprikų

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Kreminio mėlynojo pelėsinio sūrio salotų užpilo ingredientai:

  • citrina
     0.5 vnt.
  • mėlynasis pelėsinis sūrys
     125 g
  • pasukos
     60 ml
  • grietinė arba graikiškas jogurtas
     60 ml
  • druska
      pagal skonį

Keptų saldžiųjų paprikų salotų užpilo ingredientai:

  • raudona saldi paprika
     2 vnt.
  • citrina
     0.5 vnt.
  • Dižono garstyčios
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • cukrus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     60 ml
  • kapot rozmarinai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kreminio mėlynojo pelėsinio sūrio salotų užpilo gaminimas:
Išspauskite citrinos sultis ir sutrupinkite pelėsinį sūrį. Gerai išmaišykite visas padažo sudėtines dalis.

Patarimas. Šis užpilas tinka prie agurkų salotų, grilyje keptų daržovių.

Keptų saldžiųjų paprikų salotų užpilo gaminimas:
 

Paprikas suvyniokite į foliją ir kepkite iki 175 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 min.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite pamažu joms atvėsti. Tada nulupkite žieveles ir išimkite sėklas.

Išspauskite 2 valg. šaukštus citrinos sulčių ir pritarkuokite 1 arb. šaukštelį jų žievelių.

Visus padažo ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Patarimas. Šis užpilas tinka prie makaronų, žuvies salotų, grilyje keptų daržovių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.