Salotos su greipfrutais ir lašiša

  • Gaminimas 10min
  • Lengvas
Salotos su greipfrutais ir lašiša

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • raudonieji greipfrutai
     1 vnt.
  • avokadas
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • rūkyta arba virta lašiša
     100 g
  • ąžuolo lapų salotos
     100 g
  • gražgarstės
     50 g

Padažo ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     0.5 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite greipfruto žievelę (kartu ir baltąją jos dalį), supjaustykite vaisių skiltelėmis. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite, supjaustyti juostelėmis ar kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o lašišą – juostelėmis.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, jei reikia susmulkinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitais ingredientais.

Pasigaminkite padažą: šakute išplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčias, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apliekite salotas padažu ir patiekite.

Panašūs receptai

Traški duonelė su sėklomis

1h 30min • Vidutinis

Takai su lėtai troškinta mente

1h 30min • Vidutinis
Kotryna Remeikaitė
Ko nors skanaus
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).