Salotos su greipfrutais ir lašiša

  • Gaminimas 10min
  • Lengvas
Salotos su greipfrutais ir lašiša

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • raudonieji greipfrutai
     1 vnt.
  • avokadas
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • rūkyta arba virta lašiša
     100 g
  • ąžuolo lapų salotos
     100 g
  • gražgarstės
     50 g

Padažo ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     0.5 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite greipfruto žievelę (kartu ir baltąją jos dalį), supjaustykite vaisių skiltelėmis. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite, supjaustyti juostelėmis ar kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o lašišą – juostelėmis.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, jei reikia susmulkinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitais ingredientais.

Pasigaminkite padažą: šakute išplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčias, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apliekite salotas padažu ir patiekite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas