Purūs blyneliai su rikota ir citrina

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Purūs blyneliai su rikota ir citrina

Ingredientai

  • Miltai
     300 g
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • miltelinis cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      žiupsnelis
  • dideli kiaušiniai (apie 70 g)
     2 vnt.
  • pienas
     200 ml
  • rikotos sūris
     200 g
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • citrinos
      žievelė
  • aguonos Rimi
     1 šaukštas (-ai)
  • sviestas Rimi
      kepimui ir patiekimui
  • klevų sirupas
      patiekimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite į dubenį ir išplakite su pienu ir rikota. Įmaišykite vanilės miltelius, citrinos žievelę ir aguonas. Kiaušinių baltymus išplakite kitame dubenyje iki standžių putų.
Sausus ingredientus įmaišykite į kiaušinių trynių tešlą ir galiausiai sudėkite baltymus.
Ant vidutinės kaitros keptuvėje ištirpdykite sviestą ir kepkite nedidelius blynelius, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patiekite su sviesto gabalėliu ir klevų sirupu.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas