Prancūziškas kišas su sūriu ir Camembert ir kriaušėmis

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 1h
  • Sudėtingas

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • miltai
     225 g
  • sviestas
     125 g
  • kiaušinių tryniai
     2 vnt.
  • vanduo
     2 arbat. šaukštelis (-iai)

Ingredientai įdarui:

  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     2 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • kriaušės
     2 vnt.
  • sūris „Camembert“
     125 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • kiaušinių baltymai
     2 vnt.
  • grietinėlė
     250 g
  • čiobreliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite tešlą. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinių trynius, supilkite vandenį ir dar įjunkite virtuvinį kombainą kelioms sekundėms, kad susimaišytų produktai. Ant stalo paberkite truputį miltų, išimkite tešlą iš virtuvinio kombaino ir truputį paminkykite. Suformuokite tešlos kamuolį, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 3 cm storio tešlos lakštą. Ji turi būti 3–4 cm didesnio skersmens nei kepimo forma. Įklokite šį tešlos apskritimą į paruoštą kepimo formą ir gražiai užspauskite visus kraštus. Subadykite visą paviršių šakute ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių. 

 Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išimkite kepimo formą su tešla iš šaldytuvo. Pašaukite kepti apie 8–10 minučių. Išimkite. 

Pasigaminkite įdarą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu. Svogūnus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais ir dėkite kepti 3 minutes. 

Dubenyje išplakite kiaušinius, kiaušinių baltymus – su grietinėle. Paskaninkite čiobreliais, druska ir pipirais. 

Kriaušes nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklytes. Ant paruoštos tešlos išdėliokite svogūnus, kriaušių ketvirčius. Tarp kriaušių  išdėliokite supjaustyto „Camembert“ sūrio, užpilkite kiaušinių plakiniu. Pašaukite prancūzišką kišą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!