Prancūziškas apverstas obuolių pyragas „Tarte tatin"

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Prancūziškas apverstas obuolių pyragas „Tarte tatin"

Ingredientai

  • obuoliai „Royal Gala“
     1 kg
  • cukrus
     200 g
  • sviestas
     100 g
  • vanilės ankštys
     1 vnt.
  • sluoksniuota tešla „Selection by Rimi“
     300 g
  • citrina
     0.5 vnt.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite skiltelėmis. Obuolius apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Į puodą suberkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol gausis graži ruda spalva. Į karamelę įmaišykite sviestą.
Gautą karamelės masę supilkite į kepimo indą, įdėkite vanilės ankštį ir išdėliokite obuolius stengdamiesi juos suspausti. Ant išdėliotų obuolių uždėkite atitirpintą iki kambario temperatūros tešlos lakštą ir prispauskite kraštus.
Pyragą kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Pyragą atvėsinkite ir tik tada išverskite į lėkštę.
Pyragą galite patiekti su ledais.

Panašūs receptai

Moliūgų vyniotinis

30min • Vidutinis