Pekino antis su lapiniais kopūstais (kale), razinomis ir kedro riešutais

  • Gaminimas 3h
  • Sudėtingas
Pekino antis su lapiniais kopūstais (kale), razinomis ir kedro riešutais

Ingredientai

  • Šaldyta pekino antis
     1 vnt.
  • apelsinas
      1 žievelės ir sulčių
  • šalavijai
     1 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     1 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • jūros druska
     1 šaukštas (-ai)
  • pipirai
     1 šaukštas (-ai)

Garnyrui

  • vanduo
     500 ml
  • česnakai
     4 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Žalieji lapiniai kopūstai KALE
     200 g
  • razinos
     100 g
  • Kedrinės pinijos
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Antį įtrinkite prieskoniais ir žolelėmis, apelsino sultimis ir žievele. Padėkite šaltai 8–12 valandų.
Antį dėkite į skardą, kepkite orkaitėje 175 0C temperatūroje apie 2 valandas.

Ištraukite keptą antį, patepkite medumi ir garstyčiomis. Padidinkite kaitrą orkaitėje iki 205 laipsnių C ir kepkite apie 20 minučių.

Kedro riešutus apkepkite 175 laipsnių C karščio orkaitėje apie 5 minutes. Razinas pamirkykite vandenyje, nuplaukite.
Nupjaukite KALE lapų kotą. Lapus įdėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 5 minutes, kol suminkštės. Nusunkite vandenį ir nusausinkite.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, pakepinkite česnaką, suberkite razinas. Sudėkite KALE lapus ir prieskonius. Pakepinkite kelias sekundes. Suberkite kedro riešutus.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė