Pekino antis su lapiniais kopūstais (kale), razinomis ir kedro riešutais

  • Gaminimas 3h
  • Sudėtingas
Pekino antis su lapiniais kopūstais (kale), razinomis ir kedro riešutais

Ingredientai

  • Šaldyta pekino antis
     1 vnt.
  • apelsinas
      1 žievelės ir sulčių
  • šalavijai
     1 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     1 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • jūros druska
     1 šaukštas (-ai)
  • pipirai
     1 šaukštas (-ai)

Garnyrui

  • vanduo
     500 ml
  • česnakai
     4 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Žalieji lapiniai kopūstai KALE
     200 g
  • razinos
     100 g
  • Kedrinės pinijos
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Antį įtrinkite prieskoniais ir žolelėmis, apelsino sultimis ir žievele. Padėkite šaltai 8–12 valandų.

Antį dėkite į skardą, kepkite orkaitėje 175 0C temperatūroje apie 2 valandas.

Ištraukite keptą antį, patepkite medumi ir garstyčiomis. Padidinkite kaitrą orkaitėje iki 205 laipsnių C ir kepkite apie 20 minučių.

Kedro riešutus apkepkite 175 laipsnių C karščio orkaitėje apie 5 minutes. Razinas pamirkykite vandenyje, nuplaukite.

Nupjaukite KALE lapų kotą. Lapus įdėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 5 minutes, kol suminkštės. Nusunkite vandenį ir nusausinkite.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, pakepinkite česnaką, suberkite razinas. Sudėkite KALE lapus ir prieskonius. Pakepinkite kelias sekundes. Suberkite kedro riešutus.

Panašūs receptai

Šaltibarščiai

30min • Lengvas

Arančinai

1h • Vidutinis

Makaronų apkepas

20min • Lengvas

Rūgštynių sriuba

45min • Lengvas