Pavasarinės žaliųjų žirnelių ir varškės sūrio salotos su mėtomis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • šaldyti arba švieži žirneliai
     400 g
  • susmulkintas saliero stiebas
     1 vnt.
  • šviežios, susmulkintos mėtos
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • šviežios, susmulkintos petražolės
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • citrinų sultys
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • varškės sūris
     100 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Žirnelius suberkite į kiaurasamtį ir perliekite juos stikline verdančio vandens. Tai padės atitirpinti šaldytus žirnelius arba nuplikyti šviežius. Leiskite žirneliams nudžiūti bei atvėsti.

Į didelį dubenį suberkite likusius ingredientus ir į juos suverskite paruoštus žirnelius. Viską kruopščiai išmaišykite.

Patiekite iškart arba prieš patiekdami iki 12- os valandų palaikykite šaldytuve.Galite papuošti šviežių mėtų lapeliais.

 

Patarimas: jeigu naudojate varškės sūrį, jį supjaustykite kubeliais, o jeigu kaimišką ožkos sūrį – sutrupinkite.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.