Šis receptas yra skirtas 11 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Obuolių gliogas gaminamas iš obuolių sulčių ir turi apelsinų poskonį. Pagardinkite šviežiu imbieru, kardamono sėklomis ir cinamonu, paskui patiekite šiltą su plonomis obuolių skiltelėmis.
Nulupkite ir plonomis skiltelėmis supjaustykite imbierą. Sudėkite imbierą, cinamoną ir kardamoną į puodą su cukrumi ir vandeniu. Užvirinkite ir virkite 3–4 minutes.
Išspauskite apelsiną, sumaišykite apelsinų sultis su cukrumi su prieskoniais, obuolių sultimis ir apelsino žievele. Palikite gliogą įgerti skonius kelias valandas.
Patiekimui: pašildykite gliogą, supjaustykite obuolį gabaliukais ir patiekite su jais gliogą.