Obuolių gliogas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Obuolių gliogas

Ingredientai

  • šviežias imbieras
      apie 3 cm
  • cinamono lazdelės
     
  • kardamonai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • nerafinuotas cukrus
     100 g
  • vanduo
     200 ml
  • apelsinas
     1 vnt.
  • obuolių sultys
     1 l

Patiekimui

  • obuolys
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 11 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Obuolių gliogas gaminamas iš obuolių sulčių ir turi apelsinų poskonį. Pagardinkite šviežiu imbieru, kardamono sėklomis ir cinamonu, paskui patiekite šiltą su plonomis obuolių skiltelėmis.
Nulupkite ir plonomis skiltelėmis supjaustykite imbierą. Sudėkite imbierą, cinamoną ir kardamoną į puodą su cukrumi ir vandeniu. Užvirinkite ir virkite 3–4 minutes.
Nulupkite apelsiną, atsargiai nuskuskite žievelę bulvių skutikliu (be baltojo sluoksnio).
Išspauskite apelsiną, sumaišykite apelsinų sultis su cukrumi su prieskoniais, obuolių sultimis ir apelsino žievele. Palikite gliogą įgerti skonius kelias valandas.
Patiekimui: pašildykite gliogą, supjaustykite obuolį gabaliukais ir patiekite su jais gliogą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė