Naminiai kūčiukai su aguonomis

  • Gaminimas 2h 20min
  • Lengvas
Naminiai kūčiukai su aguonomis

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     500
  • Sausos mielės
     4 g
  • Aguonos RIMI
     2.5 šaukštas (-ai)
  • Šiltas vanduo
     200 ml
  • Cukrus RIMI
     7 šaukštas (-ai)
  • Vynuogių sėklų aliejus RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Per žiemos šventes nėra nieko geriau už kūčiukus, o dar jei tai savomis rankomis gaminti, naminiai kūčiukai... Išbandyk!

Į šiltą vandenį suberkite cukrų ir mieles, maišykite, kol mielės ištirps.
Uždenkite dubenį virtuviniu rankšluosčiu, palikite šiltoje vietoje ~15-20 minučių, kol mielės išbrinks.
Į atskirą didelį dubenį suberkite pusę miltų, supilkite mielių ir vandens mišinį, įberkite druskos, gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį virtuviniu rankšluosčiu ir vėl palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių, kol tešla pakils.
Kai tešla pakils, suberkite aguonas. Tada dėkite tiek miltų, kad minkant tešla neliptų prie rankų, bet išliktų lengvai minkoma (nepridėkite per daug, kad kūčiukai nebūtų per kieti). Suformuokite tešlos rutulį, dėkite į dubenį, pabarstykite trupučiu miltų ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu. Palikite kilti šiltoje vietoje apie 1 val., kol tešla padvigubės.
Paimkite nedidelį gabalėlį tešlos, susukite į virvelę (virvelę turi būti rodomojo piršto storio) ir supjaustykite mažais gabalėliais (apie 1 cm storio). Kepdami kūčiukai labai išsipučia kepimo, todėl geriausia juos pjaustyti nedideliais gabaliukais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~15-17 minučių. Turėtumėte gauti apie 2 didelius orkaitės padėklus.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė