Naminiai abrikosų ir medaus ledai

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Naminiai abrikosų ir medaus ledai

Ingredientai

Ingredientai:

  • prinokę abrikosai arba persikai
     500 g
  • rudas cukrus
     60 g
  • medus
     60 ml
  • grietinėlė (36%)
     475 ml
  • druska
      žiupsnelis
  • pistacijos
     50 g
  • keli lapeliai šviežių mėtų papuošimui (nebūtinai)
     
  • vafliai ledams RIMI (nebūtinai)
     10 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Abrikosus supjaustykite ketvirčiais, išimkite kauliukus. Vaisius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Apibarstykite 2 valg. šaukštais cukraus ir pašaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 min. arba kol vaisių sultys pradės burbuliuoti.

Atvėsusius abrikosus elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Puode ant žemos kaitros maišydami pakaitinkite likusį cukrų, medų, grietinėlę ir druską, kol cukrus ir medus ištirps. Nukėlę puodą nuo viryklės, viską gerai sumaišykite su trintais vaisiais.

Supilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą 2–3 val. arba nakčiai.

Atšalusią masę gerai išsukite elektriniu trintuvu. Gautą masę palaikykite šaldiklyje mažiausiai 2 val.

Jei vartosite ledų vaflius, drėgnu samteliu padarykite iš ledų rutuliukus ir sudėkite juos į vaflius.

Prieš patiekdami apibarstykite ledus kapotomis pistacijomis, papuoškite šviežių mėtų lapeliais.

1 patarimas. Jei norite, kad ledai būtų saldesni, pridėkite daugiau medaus arba cukraus.

2 patarimas. Abrikosus galite pakeisti persikais arba mangais.

3 patarimas. Ledai tinka su abrikosų pyragu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Matcha tiramisu

30min • Lengvas