Morkų pyragas su kokosų miltais

  • Gaminimas 1h 15min
  • Lengvas
Morkų pyragas su kokosų miltais

Ingredientai

  • kokosų miltai
     120 g
  • kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
     2 šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     10 vnt.
  • morka
     300 g
  • klevų sirupas
     200 ml
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • kokosų aliejus
     1 stiklinė (-ės)

Kremui:

  • tepamas varškės sūris
     500 g
  • cukraus milteliai
     130 g
  • graikiniai riešutai
     1 stiklinė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 9 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

benyje sumaišykite kokosų miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
Kitame dubenyje gerai išplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas morkas, supilkite klevų sirupą, kokosų aliejų ir suberkite vanilinį cukrų. Išmaišykite. Po truputį suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Užmaišykite tešlą.
Dvi 22 cm skersmens kepimo formas išklokite kepimo popieriumi. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis ir supilkite į kepimo formas.
Kepkite 180 °C orkaitėje apie 35 minutes. Iškeptus biskvitus palikite atvėsti.
Pasigaminkite kremą. Dubenyje išsukite tepamąjį varškės sūrį, cukraus pudrą. Pridėkite kapotų graikinių riešutų.
Imkite vieną biskvitą, tepkite pagaminto kremo, dėkite antrą biskvitą, vėl tepkite kremo. Pyragą papuoškite kapotais graikiniais riešutais, čiobreliais arba mėtomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė