Morenginis tortas su uogomis

  • Gaminimas 2h 20min
  • Vidutinis
Morenginis tortas su uogomis

Ingredientai

Morengui reikės:

  • kiaušinių baltymai
     4 vnt.
  • cukrus
     200 g
  • druska
     1 žiupsnelis

Pertepimui reikės:

  • turkiškas jogurtas
     250 g
  • šilauogės
     300 g
  • avietės
     200 g
  • plakamoji grietinėlė (30 % rieb.)
     300 ml
  • cukrus
     30 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis nuostabaus traškumo bei saldžios gaivos tortas yra turbūt geriausias vasaros desertas. Naudodami sviežias uogas gausite dar geresni rezultatą.

1. Kepkite morengą:
Išplakite 4 baltymus iki standžios masės (apvertus puodą neturi išbėgti), tada įberkite žiupsnelį druskos, 200 g cukraus. Plakite, kol ištirps cukraus kristalai. Gautą masę padalinkite į dvi dalis, suformuokite 2 apvalius morengus ir kepkite 120–140 ºC temperatūros orkaitėje iki 2 val.

2. Paruoškite pertepimą:
Pasiruoškite 150 g šilauogių ir 100 g aviečių. Likusias uogas atidėkite papuošimui.

3. Ruoškite kremą:
Išplakite grietinėlę, turkišką jogurtą ir cukrų iki standžios masės. Vietoj turkiško jogurto galite naudoti maskarponės sūrį.

4. Pertepkite tortą:
Dėkite morengą, tada paruoštą kremą, šilauoges, avietes, morengą ir kremą. Torto viršų gausiai papuoškite likusiomis šilauogėmis ir avietėmis. Skanaus!
P. S. Šis tortas skaniausias tik padarytas, jis nėra tinkamas laikyti.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis