Midijų ir krevečių užkandis su pomidorais ir pupelėmis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Midijų ir krevečių užkandis su pomidorais ir pupelėmis

Ingredientai

  • midijos
     1 kg
  • krevetės
     300 g
  • alyvuogių aliejus
     60 ml
  • svogūnai
     3 vnt.
  • pankolis
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • rozmarinas
     5 g
  • baltasis vynas
     125 ml
  • baltosios pupelės
     400 g
  • trinti pomidorai
     500 g
  • petražolės
     20 g
  • prancūziškas raguolis bagetė
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite kubeliais. Pankolį supjaustykite smulkiais kubeliais.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Suberkite svogūną ir česnaką, rozmarino šakelę, viską pakepkite kelias minutes. Supilkite vyną, pakaitinkite, kol pusę skysčio nugaruos. Suberkite pupeles, sukrėskite trintus pomidorus su bazilikais. Maišydami patroškinkite apie 5 minutes.

Krevetes ir midijas suberkite į troškinį ir pavirkite 4 minutes.

Patiekalą patiekite su prancūzišku batonu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas