Madlenos su kremu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Madlenoms

  • sviestas (kambario temperatūros)
     100 g
  • cukrus
     100 g
  • miltai
     100 g
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • pienas
     50 ml
  • citrinos žievelė
     1 vnt.
  • greipfruto žievelė
     1 vnt.
  • žaliosios citrinos žievelė
     1 vnt.
  • maltas cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)

Kremui

  • karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas
     2 šaukštas (-ai)
  • kreminis sūris
     200 g

Papuošimui

  • pistacijų branduoliai
     1 sauja (-os)
  • Cukraus milteliai
      apibarstymui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sviestą išsukite su cukrumi.
Sudėkite miltus, kiaušinį, pieną.
Įtarkuokite citrinos, greipfruto ir žaliosios citrinos žieveles.
Sudėkite tarkuotą cinamoną.
Gautą tešlą sudėkite į konditerinį maišą. Kepimo formą ištepkite sviestu. Suformuokite sausainėlius.
Kepkite 15 minučių, iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kremui paruošti sumaišykite sutištintą karamelizuotą pieną su kreminiu sūriu.
Gautą kremą sudėkite į konditerinį maišą ir papuoškite atvėsusius sausainius.
Apibarstykite smulkintomis pistacijomis ir miltiniu cukrumi.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis