Madlenos su kremu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Madlenoms

  • sviestas (kambario temperatūros)
     100 g
  • cukrus
     100 g
  • miltai
     100 g
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • pienas
     50 ml
  • citrinos žievelė
     1 vnt.
  • greipfruto žievelė
     1 vnt.
  • žaliosios citrinos žievelė
     1 vnt.
  • maltas cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)

Kremui

  • karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas
     2 šaukštas (-ai)
  • kreminis sūris
     200 g

Papuošimui

  • pistacijų branduoliai
     1 sauja (-os)
  • Cukraus milteliai
      apibarstymui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sviestą išsukite su cukrumi.
Sudėkite miltus, kiaušinį, pieną.
Įtarkuokite citrinos, greipfruto ir žaliosios citrinos žieveles.
Sudėkite tarkuotą cinamoną.
Gautą tešlą sudėkite į konditerinį maišą. Kepimo formą ištepkite sviestu. Suformuokite sausainėlius.
Kepkite 15 minučių, iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kremui paruošti sumaišykite sutištintą karamelizuotą pieną su kreminiu sūriu.
Gautą kremą sudėkite į konditerinį maišą ir papuoškite atvėsusius sausainius.
Apibarstykite smulkintomis pistacijomis ir miltiniu cukrumi.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Tortas su aguoniniu biskvitu

6h 5min • Vidutinis
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė