Leistinukai iš kvietinių miltų su uogomis ir jogurtine grietine

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kvietiniai miltai
     300 g
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • pienas
     125 ml
  • druska
      žiupsnelis (-iai)
  • jūsų mėgstamos uogos
     300 g
  • jogurtinė grietinė
     300 g
  • medus arba klevų sirupas
      patiekiant

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaušinius gerai išplakite, o plakdami tuo pat metu įmaišykite miltus, įberkite druskos. Gauta tešla turėtų būti blynų tešlos tirštumo.

Vandenį pasūdykite ir užvirinkite. Šaukštu per tarką arba per koštuvą su skylutėmis suleiskite tešlą į vandenį: koštuvą arba tarką laikykite virš puodo su verdančiu vandeniu ir mediniu šaukštu arba mentele tešlą pro tarkoje ar koštuve esančias skylutes išspauskite į vandenį.

Supylę visą tešlą, palaukite, kol vanduo su leistinukais vėl užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 3–5 minutes.

Išvirtus leistinukus supilkite į koštuvą ir gerai nuvarvinkite.

Sudėkite leistinukus į lėkštę, apipilkite ištirpintu sviestu, paskaninkite jogurtine grietine ir uogomis. Jeigu norite, kad būtų saldžiau, apliekite medumi arba klevų sirupu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.