Kokosų ir bananų krembriulė

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Kokosų ir bananų krembriulė

Ingredientai

Krembiulė ingredientai:

  • švieži kokosai, supjaustyti plonais griežinėliais
     2 vnt.
  • pienas
     125 ml
  • grietinėlė
     450 ml
  • kokosų pienas
     100 ml
  • baltasis šokoladas
     100 g
  • kiaušinių tryniai
     6 vnt.
  • cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis

Ingredientai karamelizuotiems bananams:

  • cukrus
     6 šaukštelis (-iai)
  • maži bananai
     2 vnt.
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • mėtų lapeliai papuošimui
     6 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 ˚C. 

 Į keptuvę supilkite grietinėlę ir įprastą bei kokoso pieną, sudėkite supjaustytus kokosų riešutus. Užvirinkite, pakaitinkite 2 min. Perkoškite gautą masę per sietelį ir supilkite į dubenį, pašalindami kokoso griežinėlius. Tuoj pat suberkite susmulkintą baltąjį šokoladą. Maišykite mentele, kol šokoladas ištirps ir gausite vientisą masę. 

 Į gilų dubenį sudėkite kiaušinių trynius, įberkite cukraus ir plakite, kol tryniai pasidarys blyškiai geltoni. Tada palengva pildami pieno ir grietinėlės masę į kiaušinių trynių plakinį viską išmaišykite. Perkoškite gautą mišinį per sietelį, kad neliktų jokių kietų likučių. 

Išpilstykite krembriulė į nedidelius užtepėlėms skirtus indelius (maždaug po 100 ml į kiekvieną). Sudėkite juos į šilto vandens vonelę gilioje kepimo skardoje. Vanduo turėtų apsemti indelius iki pusės. Atsargiai uždenkite juos folijos lakštu ir pašaukite į orkaitę 30–35 minutėms. 

Leiskite krembriulė visiškai atvėsti. Tada uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms. 

Tuo tarpu paruoškite bananus: nulupkite ir supjaustykite juos griežinėliais. Į keptuvę berkite cukrų ir, kai šis pradės karamelizuotis, dėkite bananų griežinėlius ir karamelizuokite juos iš abiejų pusių. Įkrėskite šaukštą sviesto ir, kai jis ištirps, patraukite nuo kaitros. 

Prieš patiekdami krembriulė, nuimkite nuo indelių maistinę plėvelę, į kiekvieną desertą įberkite maždaug po šaukštelį cukraus, tada karamelizuokite, naudodamiesi kulinariniu degikliu. 

Krembriulė patiekite kartu su karamelizuotais bananais. Pabarstykite pakepintomis kokosų drožlėmis ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis