Klasikinis prancūziškas omletas
-
Gaminimas 6min
-
Lengvas

Ingredientai
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Sviestas15 g
-
Druskažiupsnelis
-
Pipiraižiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įmuškite kiaušinius į dubenį ir plakite šakute, kol baltymai tolygiai susimaišys su tryniais.
Uždėkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą, įberkite druskos ir pipirų.
Supilkite išplaktus kiaušinius į keptuvę ir nuolat maišykite, kad nepriliptų prie keptuvės.
Nustokite maišyti kiaušinius, kai jie šiek tiek sukeps ir taps kreminės konsistencijos (1–2 minutes).
Tada tolygiai paskirstykite išplaktų kiaušinių mišinį keptuvėje ir leiskite jam kepti nuo apačios.
Šakute pradėkite vynioti kiaušinį iš vienos keptuvės pusės į kitą. Patiekite išimdami jį iš keptuvės į lėkštę.