Kietojo sūrio pyragas su rūkyta lašiša, ridikėliais ir agurkais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Kietojo sūrio pyragas su rūkyta lašiša, ridikėliais ir agurkais

Ingredientai

Pyrago tešla

  • Sviestas RIMI BASIC
     125 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     300 g
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Vanduo
     1 šaukštas (-ai)

Įdaras

  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 % rieb
     200 ml
  • Pienas
     50 ml
  • Kietasis tarkuotas sūris
     200 g
  • Druska
     2 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai
     1 žiupsnelis

Pyrago viršus

  • Ridikėliai
     8 vnt.
  • Agurkai
     2 vnt.
  • Šaltai rūkyta, pjaustyta atlantinės lašišos filė RIMI
     100 g
  • Krapai
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Skanus ir klasikinis pyragas su kietuoju sūriu iš Švedijos. Sūrio pyragą apdedame plonais rūkytos lašišos griežinėliais, užkandiniais agurkais ir itin traškiais ridikėliais. Ridikėliai tampa traškūs, kaip prieš patiekimą jie trumpai pabūna lediniame vandenyje. 

Pyrago tešla: Gerai sumaišykite pyrago tešlos ingredientus (patartina – virtuviniu kombainu). Padėkite tešlą į šaldytuvą bent vienai valandai.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Iškirpkite kepimo formos dalis pagal apvalios kepimo formos išimamo dugno skersmenį, apie 23 cm (8 porcijoms).
Tešlą įspauskite į formą. Kraštai turi būti apie 5 cm aukščio. Ant tešlos viršaus tvirtai uždėkite išpjautą kepimo popierių, kad tešla kepant nesmigtų į šonus. Apkepkite pyrago pagrindą orkaitės viduryje apie 10 minučių.

Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 200 °C temperatūros.

Įdaras: Suplakite kiaušinius, grietinėlę ir pieną. Suberkite tarkuotą sūrį. Pagardinkite druska ir pipirais.
Nuimkite kepimo popierių ir supilkite sūrio įdarą į pyrago pagrindą ir kepkite orkaitės viduryje apie 25 minutes arba kol pyragas sustings. Palikite pyragą atvėsti.

Papuošimas: Nuplaukite ridikėlius ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (patartina su „Mandoline“ trintuve). Įdėkite ridikėlius į ledinį vandenį, kad jie būtų traškūs. Agurkus supjaustykite išilgai.

Į pyrago vidurį įdėkite rūkytos lašišos. Ant viršaus uždėkite agurkų ir ridikėlių. Papuoškite krapais ir pabarstykite salotomis.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas