Kiaušinių punšas

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Kiaušinių punšas

Ingredientai

  • pienas
     350 ml
  • plakamoji grietinėlė
     250 ml
  • cinamono lazdelė
     
  • malti muskato riešutai
     1 šaukštelis (-iai)
  • vanilės ankštys
     
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
      3 tryniai
  • cukrus
     50 g
  • klementinas
     1 vnt.

Gardinimas

  • tamsus romas (arba kriaušių konjakas)
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kodėl nepavertus kiaušinių punšo kalėdiniu gėrimu, kaip gliogo? Štai lengvai paruošiamas kreminis kiaušinių punšas su vanile, muskato riešutais ir cinamonu. Mėgaukitės žiema ir įsitaisykite jaukiame fotelyje su šiuo karštu klasikiniu gėrimu.
Sumaišykite pieną, grietinėlę, cinamoną ir muskatą puode. Perpjaukite vanilės ankštį išilgai ir išimkite sėklas. Sudėkite vanilės ankštį ir sėklas į puodą ir užvirinkite maišydami.
Išplakite kiaušinių trynius ir cukrų iki baltumo ir purumo.
Išimkite cinamono lazdelę ir vanilės ankštį iš pieno ir grietinėlės mišinio, įplakite kiaušinių plakinyje.
Gardinimas: įmaišykite pagardus ir supilkite į stiklinę. Užtarkuokite klementino žievelės ir patiekite.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė