Kiaulienos sprandinės iešmeliai

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • Atšaldytos kiaulienos sprandinės be kaulo
     450 g
  • Kokosų arba karvių pieno
     140 ml
  • Česnako sklitelių
     2 skiltelė (-ės)
  • Ciberžolių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Maltos kalendros
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Augalinio aliejaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Medaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Austrių padažo
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • Tamsaus sojų padažo
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • Druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • Medinių iešmelių
     15 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite mėsą:

supjaustykite kiaulieną pailgais 2–2,5 cm pločio ir 3–4 cm ilgio gabaliukais. Kuo jie bus plonesni, tuo minkščiau bus iškepę.

Virtuvės kombainu sutrinkite česnakus. Supilkite 80 ml pieno, sojų padažą, austrių padažą, 1 šaukštą daržovių aliejaus, sukrėskite medų, įberkite maltos kalendros, pipirų ir druskos. Viską gerai sumaišykite.

Dubenyje sumaišykite supjaustytą kiaulieną ir sutrintus ingredientus. Dubenį uždenkite ir mėsą marinuokite šaldytuve mažiausiai 3–4 valandas (geriausia – per naktį).

Kepkite:

iš šaldytuvo išimkite marinuotus kiaulienos gabaliukus ir leiskite mėsai pastovėti kambario temperatūroje 5–10 minučių. Tada jau galite suverti mėsos gabaliukus ant išmirkytų medinių iešmelių.

Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Ištepkite grilio groteles likusiu augaliniu aliejumi.

Kepkite 6–8 minutes kiekvieną pusę (kepdami galite apversti kelis kartus). Kiaulienos gabaliukas visiškai iškepa maždaug per 12–15 minučių. Sukdami iešmelius, kepkite mėsą grilyje, nuolat pašlakstydami kokosų arba karvių pienu.

Patiekite su virtais Jasmine ryžiais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.