Keptos spalvotosios morkos su avinžirniais

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 35min
  • Lengvas

Ingredientai

Reikės:

  • daigintų kviečių
     150 g
  • virtų avinžirnių
     230 g
  • alyvuogių aliejaus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • citrinų sulčių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • druskos
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kapotų česnako laiškų
     1 valg. šaukštas (-ai)

Paruošti morkas reikės:

  • ekologiškų spalvotųjų morkų
     500 g
  • alyvuogių aliejaus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltų kuminų
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druskos ir pipirų pagal skonį
     

Paruošti moliūgų sėklas reikės:

  • moliūgų sėklų
     6 arbat. šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejaus
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • žiupsnelio kuminų
     
  • žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
     
  • žiupsnelio druskos
     

Padažui:

  • jogurto
     160 g
  • šviežių kapotų petražolių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druskos ir pipirų pagal skonį
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į gilų dubenį supilkite aliejų, citrinų sultis, išspauskite česnaką. Viską išmaišykite. Tada suberkite avinžirnius, daigintus kviečius ir išmaišykite.

Paruoškite morkas. Nuskustas, nuplautas ir nusausintas morkas supjaustykite lazdelėmis. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Morkas kepkite apie 20–35 min., kol apskrus.

Paruoškite moliūgų sėklas. Sumaišykite sėklas su prieskoniais ir aliejumi. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 2–3 min., kol apskrus.

Pasigaminkite jogurtinį padažą. Dubenyje išmaišykite jogurtą su prieskoniais ir kapotomis petražolėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.