Keptos dorados su pankoliais ir pomidorais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • šviežios dorados
     2 vnt.
  • vidutiniai pankolių gumbai, supjaustyti plonais griežinėliais
     2 vnt.
  • citrinos sultys
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • pankolio sėklų
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau
     20 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Doradas išskroskite, išpjaukite žiaunas, kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų pusių padarykite po tris įpjovas.

Supjaustytą pankolį apšlakstykite citrinos sultimis, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite pankolių sėklas, paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Viską išmaišykite. Dalį pankolių sukiškite į žuvų vidų.

Kepimo indą ištepkite aliejumi, vienu sluoksniu sudėkite pankolius ir kimštas doradas. Šone sudėkite pjaustytus pomidorus.

Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes arba tol, kol žuvis bus iškepusi.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.