Kepta orkaitėje menkės filė su „Bok choy“ kopūstais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • menkės filė
     200 g
  • jūros druska, malti pipirai
      pagal skonį
  • aliejus
      šlakelis (-iai)
  • citrina
     1 skiltelė (-ės)
  • „bok choy“ kopūstas
     1 vnt.
  • sezamų aliejus
     1 šlakelis (-iai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

200 g menkės filė pabarstykite pipirais ir druska, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 180 0C orkaitėje apie 15 min. Pagardinkite jūros druska ir maltais pipirais. Patiekite su žaliosios citrinos skiltele. 

Puode užvirkite 100 ml vandens ir įdėkite „bok choy“ kopūstą. Puodą uždenkite dangčiu. Kopūstą troškinkite 5–7 minutes ant silpnos kaitros. Puodą atidenkite, kaitrą padidinkite ir palaukite 2–4 minutes, kol išgaruos vanduo. Įpilkite šlakelį sezamų aliejaus ir įmeskite mažą česnako skiltelę. Puodą uždenkite, patraukite nuo kaitros ir palikite pastovėti. Pagardinkite jūros druska ir maltais pipirais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.