Kalėdinis obuolių pyragas

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kalėdinis obuolių pyragas

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Grikių miltai
     50 g
  • Kukurūzų miltai
     50 g
  • Grikiai
     30 g
  • Saldžiavaisio pupmedžio sirupas
     2 šaukštas (-ai)
  • Datulės Rimi
     10 vnt.
  • Kokoso aliejus
     30 g
  • Druska
     0.25 šaukštelis (-iai)

Ingredientai įdarui:

  • Anakardžių riešutai
     200 g
  • Tofu
     150 g
  • Obuolių tyrė
     130 g
  • Kokosų pienas
     120 ml
  • Kokosų aliejus
     75 ml
  • Agavos arba klevų sirupo
     50 g
  • Vanilės ekstrakto arba pastos
     1 šaukštelis (-iai)
  • Meduolių prieskonių mišinys
     1 šaukštelis (-iai)

Ingredientai obuolių rožėms:

  • Obuoliai
     3 vnt.
  • Vanduo
     100 ml
  • Cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Prieš gamindami pyragą, anakardžius pamerkite į šiltą vandenį 3–4 valandoms.

Paruoškite pagrindą. Grikius 10–15 minučių pamirkykite vandenyje, paskui nukoškite. Grikius sumaišykite su grikių miltais, kukurūzų miltais, druska ir saldžiavaisio pupmedžio sirupu. Pašalinkite kauliukus iš datulių ir sumaišykite jas su kokosų aliejumi.

Pirštais minkykite tešlą iki vientisos masės. Pagrindą formuokite kepimo inde (bent 20 cm skersmens), išklotame kepimo popieriumi. Pirštais spauskite tešlą prie indo šonų tarsi formuotumėte dubenį. Padėkite tešlą pastovėti šaltai bent 2 valandas.

Paruoškite įdarą. Nulupkite vandenyje mirkytus riešutus ir suberkite į indą. Sudėkite tofu, įpilkite kokosų pieno, sirupo, obuolių tyrės, meduolių prieskonių, vanilės ir aliejaus. Viską išmaišykite iki vientisos kreminės masės. Supilkite įdarą ant pagrindo ir dėkite į šaldiklį 2-3 valandoms.

Paruoškite obuolių rožes. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Vandenį su cukrumi ir citrinos sultimis kaitinkite nedideliame puode ar prikaistuvyje iki virimo. Nukelkite puodą nuo ugnies. Sudėkite obuolių skilteles į paruoštą sirupą ir leiskite bent 1-2 minutes pastovėti karštame vandenyje. Ištraukite, sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite atvėsti. Formuokite vidutinio dydžio rožytes iš mirkytų obuolių skiltelių.

Prieš patiekdami ištraukite pyragą iš šaldiklio ir leiskite truputį atšilti, papuoškite obuolių rožėmis ir migdolais.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis