Kalėdinės imbierinės duonos lazdelės „Grissini“

  • Gaminimas 2h 40min
  • Vidutinis
Kalėdinės imbierinės duonos lazdelės „Grissini“

Ingredientai

  • Cukrus RIMI (skrudinimui)
     150 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Sviestas RIMI
     100 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     400 g
  • Vanduo
     1 stiklinė (-ės)
  • Meduolių prieskoniai
     3 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Migdolų riešutų aliejus
      3 lašai
  • Citrinos žievelė
     1 vnt.
  • Apelsino žievelė
     1 vnt.
  • Kiaušinių baltymai
     1 vnt.
  • Perlinis cukrus ir kiti šventiniai pabarstukai
      Dekoravimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje ar puode kaitinkite cukrų, kol susiformuos karamelė, palaipsniui įpilkite stiklinę karšto vandens, išmaišykite ir supilkite likusį cukrų, druską, šiltą vandenį, migdolų aliejų, prieskonius ir citrusinių vaisių žieveles.

Palaipsniui suberkite miltus ir ištirpintą sviestą.

Užminkykite tešlą ir palikite šaltai per naktį.

Kai tešla išbrinks, ją iškočiokite, formuokite „grissini“ pagaliukus.

Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.

Atvėsinkite.

Kiaušinio baltymą išplakite iki putų, pagaliuką įmerkte iki pusės, apibarstykite perliniu cukrumi ar kitais mėgstamais pabarstukais ir pašaukite į orkaitę dar maždaug 3 min.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis