Juoda duona su kefyru

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Juoda duona su kefyru

Ingredientai

  • kvietiniai miltai
     370 g
  • viso grūdo kvietiniai miltai
     210 g
  • rupūs ruginiai miltai
     110 g
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • saulėgrąžų sėklos
     100 g
  • neskaldyti linų sėmenys
     100 g
  • nesmulkinti džiovinti abrikosai
     100 g
  • razinos
     100 g
  • lazdynų riešutai
     100 g
  • kefyras
     1 l
  • kepimo milteliai
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • tamsus sirupas
     200 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Juoda duona su kefyru yra nepaprastai gardi ir stebėtinai lengvai paruošiama forminė duona. Minkštumo duonai suteikia kefyras, o nuostabų aromatą – linų sėmenys, saulėgrąžų sėklos, lazdynų riešutai, abrikosai ir razinos.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Sumaišykite puode visų rūšių miltus su druska, saulėgrąžų sėklomis, linų sėmenimis, abrikosais, razinomis ir riešutais. Galima naudoti smulkintus arba nesmulkintus riešutus.
Sumaišykite kefyrą su kepimo milteliais ir sirupu. Suberkite miltų mišinį ir atsargiai išmaišykite iki vientisos tirštos masės.
Ištepkite gausiai riebalais dvi 1,5 l dydžio duonos formas (dviem kepaliukams duonos) arba formas išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir apibarstykite trupučiu miltų.
Kepkite duoną formose apatiniame orkaitės lygyje apie 1,5 valandos. Uždenkite folija, jei kepaliukai per daug tamsėja. Pagaliuku patikrinkite, ar duona iškepė. Išverskite duoną ant grotelių ir palikite bręsti virtuviniuose rankšluostėliuose suvyniotus kepaliukus ne trumpiau kaip 5 valandas.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė