Itališkas Semifreddo desertas su šokoladiniu riešutų kremu

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Itališkas Semifreddo desertas su šokoladiniu riešutų kremu

Ingredientai

  • Morengai
     25 vnt.
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • Pasterizuota plakamoji grietinėlė, 35 %
     300 ml
  • Lazdynų riešutų kremas RIMI
     200 g

Papuošimas

  • Kepinti lazdynų riešutai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Itališkas desertas semifreddo su „Nutella“ yra toks prabangus, kad jį būtų galima patiekti Naujųjų metų desertui. Elektrinis plaktuvas dirbs daug – pirmiausia išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, tada baltymus ir galiausiai grietinėlę, kurią su „Nutella“ sumaišysite iki marmuro rašto. Sumaišykite su morengais ir patiekite stiklinėse ar dubenėliuose. Papuoškite daugiau „Nutella“, sūriais žemės riešutais ir kitais skanėstais. Įdėkite į šaldiklį trims valandoms.

Stambiai sutrupinkite morengus. 

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Kiaušinių trynius dubenyje su cukrumi išplakite iki standžių putų.
Kitame dubenyje iki purumo išplakite baltymus.
Grietinėlę išplakite iki purumo, bet ne per standžiai. Beveik visą riešutų kremą įmaišykite į grietinėlę ir švelniai išmaišykite, kad jos raštas būtų marmurinis.
Atsargiai įmaišykite kiaušinių trynius, baltymus ir morengus. Supilkite tešlą į stiklines, dubenėlius ar didelę formą.
Įdėkite į šaldiklį maždaug 3 valandoms. Prieš patiekdami palikite atitirpti kelias minutes (didelėje formoje atitirpsta šiek tiek ilgiau).
Užpilas: Užkrėskite šiek tiek riešutų kremo, pabarstykite skrudintais lazdynų arba sūdytais žemės riešutais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis