Imbieriniai riešutiniai sausainiai

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Imbieriniai riešutiniai sausainiai

Ingredientai

  • migdolai be luobelės
     200 g
  • kambario temperatūros sviestas
     200 g
  • sirupas
     1 šaukštas (-ai)
  • cukrus
     200 g
  • kiaušiniai
     1 vnt.
  • kvietiniai miltai
     600 g
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     2 šaukštelis (-iai)
  • maltas imbieras
     1 šaukštelis (-iai)
  • malti kvapieji gvazdikėliai
     1 šaukštelis (-iai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kalėdinių sausainių receptas. Imbierinius sausainius su riešutais kepkite su saldžiaisiais migdolais, sviestu, sirupu, kiaušiniais, cinamonu, imbieru ir kvapiaisiais gvazdikėliais. Sausainiai bus saldūs ir skanūs.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Nuplikykite ir nulupkite migdolus. Išmaišykite sviestą, sirupą ir cukrų iki purumo. Įmuškite kiaušinį.

Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais ir visais prieskoniais. Suberkite į kiaušinio tešlą.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto darbastalio ir padalykite į 8 vienodas dalis (64 vnt.) Suformuokite pailgus gabalus ir kiekvieną jų padalinkite į maždaug 8 vienodo dydžio gabaliukus.
Suvyniokite juos į rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Į kiekvieną sausainį įsprauskite visą arba pusę migdolo.
Kepkite orkaitės viduriniame lygyje apie 12 minučių.

Panašūs receptai

Medaus pyragas

1h 10min • Vidutinis
Kotryna Remeikaitė
Ko nors skanaus

Šokoladinė babka

5h 40min • Sudėtingas

Obuolių pyragas

1h 35min • Vidutinis
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).