Imbieriniai riešutiniai sausainiai

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Imbieriniai riešutiniai sausainiai

Ingredientai

  • migdolai be luobelės
     200 g
  • kambario temperatūros sviestas RIMI
     200 g
  • cukraus sirupas
     1 šaukštas (-ai)
  • cukrus RIMI
     200 g
  • kiaušiniai
     1 vnt.
  • kvietiniai miltai RIMI
     600 g
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     2 šaukštelis (-iai)
  • maltas imbieras
     1 šaukštelis (-iai)
  • malti kvapieji gvazdikėliai
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kalėdinių sausainių receptas. Imbierinius sausainius su riešutais kepkite su saldžiaisiais migdolais, sviestu, sirupu, kiaušiniais, cinamonu, imbieru ir kvapiaisiais gvazdikėliais. Sausainiai bus saldūs ir skanūs.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Nuplikykite ir nulupkite migdolus. Išmaišykite sviestą, sirupą ir cukrų iki purumo. Įmuškite kiaušinį.

Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais ir visais prieskoniais. Suberkite į kiaušinio tešlą.

Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto darbastalio ir padalykite į 8 vienodas dalis (64 vnt.) Suformuokite pailgus gabalus ir kiekvieną jų padalinkite į maždaug 8 vienodo dydžio gabaliukus.

Suvyniokite juos į rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Į kiekvieną sausainį įsprauskite visą arba pusę migdolo.

Kepkite orkaitės viduriniame lygyje apie 12 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Naminė granola

40min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė