Grilyje kepti kiaulių šonkauliai su barbekiu padažu

  • Paruošimas 1h 20min ,  Gaminimas 1h 40min
  • Sunkus

Ingredientai

Ingredientai:

  • Atšaldyti kiaulienos šonkauliai su mėsa
     3 kg
  • Druska
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Rūkytos aitriosios paprikos milteliai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Rudasis cukrus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Saldžiosios paprikos milteliai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Česnakų milteliai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)

Ingredientai Barbekiu padažui:

  • Kečupas
     750 g
  • Vanduo
     125 ml
  • Rudasis cukrus
     70 g
  • Medus
     80 g
  • Citrinų sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Vorčesterio padažas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Rūkytos aitriosios paprikos milteliai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Česnakų milteliai
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Česnakų milteliai
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Saldžiosios raudonosios paprikos milteliai
     2 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus ingredientus, išskyrus šonkaulius, sudėkite i vidutinio dydžio dubenį ir gerai išmaišykite. Laikinai padėkite į šalį.

Popieriniais rankšluosčiais nusausinkite nesupjaustytas šonkaulių juostas. Apverskite šonkaulius taip, kad mėsa būtų apačioje. Tada palengva užkišę peilį atsargiai nuimkite nuo šonkaulių plėvelę. Abi šonkaulių juostos puses įtrinkite prieskoniais.

Išklokite skardą folija, dėkite šonkaulius ir uždenkite juos folija. Galite kepti šonkaulius iškart, tačiau skonis bus sodresnis, jei 8–24 valandas šonkaulius palaikysite šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Jei šonkaulius parą laikėte šaldytuve, išimkite juos ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje mažiausiai 20 minučių.

Šonkaulius pašaukite i orkaitę ir kepkite apie 1,5–2 valandas, kol jie taps minkšti (galima patikrinti šakute).

Pastaba: Taip paruošti šonkaulius galite prieš 1–2 dienas. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve.

Kol šonkauliai kepa, paruoškite padažą. Visus ingredientus sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir užvirkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Tada sumažinkite ugnį ir dar pavirkite apie 30–40 minučių nuolat maišydami, kol pasklis malonus aromatas ir padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir laikinai padėkite į šalį. Padažą galite pagaminti ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.

Kepkite šonkaulius ant grilio. Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Šonkaulius išimkite iš folijos. Juos galite supjaustyti mažesniais gabaliukais. Sudėkite šonkaulius ant grilio mėsingąja dalimi į viršų ir aptepkite paruoštu padažu. Uždarykite grilį ir kepkite 5 minutes.

Apverskite, dar sykį teptuku aptepkite šonkaulius barbekiu padažu. Kepkite dar 5 minutes. Toliau kepkite ir vartykite bei tepkite padažu šonkaulius kas 5 minutes, kol padažas sutirštės, o šonkauliai iškeps ir ant jų atsiras grilio žymių. Iš viso grilyje šonkaulius kepkite apie 20 minučių.

Patiekdami likusį padažą supilkite į serviravimo lėkštę šalia šonkaulių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.