Gardėsiai su migdolais ir spanguolėmis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Gardėsiai su migdolais ir spanguolėmis

Ingredientai

Ingredientai

  • avižiniai dribsniai
     100 g
  • migdolai (arba migdolų riekelės)
     200 g
  • spanguolės
     20 g
  • kokosų drožlės
     50 g
  • medus
     80 g
  • sviestas
     20 g
  • cukrus
     15 g
  • vanduo
     20 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Avižinius dribsnius, kokosų drožles, kapotus migdolus ir spanguoles suberkite į keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepkite, kol viskas dailiai apskrus.

Kitoje keptuvėje pakaitinkite iki virimo medų, sviestą ir cukrų su vandeniu.

Gautą saldų sirupą sumaišykite su apkeptais sausais produktais.

Dar šiltą masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą indą ir uždengę dar vienu kepimo popieriaus lakštu gerai suspauskite, kad tolygiai pasidengtų indo dugnas. Leiskite atvėsti ir sustingti. Vėliau supjaustykite norimo dydžio batonėliais, labai aštriu peiliu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis

Migdolų masė

15min • Lengvas