Druskoje kepti upėtakiai

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • rupios jūros druskos
     2.5 kg
  • lengvai išplakti kiaušinių baltymai
     4 vnt.
  • rupių miltų
     50 g
  • 4 skrosti upėtakiai po
     500 g
  • šviežių petražolių
     1 ryšulėlis (-iai)
  • žalioji citrina arba citrina, pjaustyta griežinėliais
     1 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Sumaišykite jūros druską, kiaušinių baltymus ir miltus. Žuvų vidų prikimškite petražolių šakelėmis ir citrinos griežinėliais. Žuvį apiberkite druskos mišiniu ir pašaukite į 210 °C laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite 25–30 minučių, tada ištraukite iš orkaitės ir leiskite žuviai pravėsti 10 minučių.

Kočėlu ar kitu sunkiu daiktu atsargiai pralaužkite druskos luobą, ją nuimkite. Prieš patiekdami iškepusią žuvį, atsargiai iškelkite ją iš druskos be druskos trupinėlių. Šakutėmis ar pincetu atskirkite viršutinę luobos dalį su žvynais ir nuimkite. Šaukštu nuimkite viršutinę žuvies dalį ir dėkite į lėkštę. Atskirkite kaulus, tada išimkite antrą žuvies pusę ir dėkite į lėkštę.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.