Dėžutė su žuvies gabaliukais kukurūzų dribsniuose

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Dėžutė su žuvies gabaliukais kukurūzų dribsniuose

Ingredientai

  • rapsų aliejus RIMI BASIC
     2 šaukštas (-ai)
  • argentinietiška jūrų lydeka
     150 g
  • citrina
     1 skiltelė (-ės)
  • kukurūzų dribsniai
     150 g
  • druska
      pagal skonį
  • ryžiai RIMI BASIC
     100 g
  • pipirai
      pagal skonį

Papildomai į dėžutę:

  • morka
     0.5 vnt.
  • marinuoti agurkai RIMI
     2 vnt.
  • saldžioji raudonoji paprika
     0.25 vnt.
  • žaliosios alyvuogės be kauliukų
      pagal skonį
  • džiovintos slyvos
      pagal skonį
  • greipfrutas
      pagal skonį
  • svogūnų skonio krekeriai RIMI BASIC
     30 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

. Jei žuvies gabalas yra didelis, supjaustykite jį mažesniais gabaliukais, sudėkite į vidutinio dydžio dubenėlį. Pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite citrinos sultimis ir leiskite pasimarinuoti dubenėlyje apie 10 min.

Į platų, seklų dubenį supilkite sutrintus kukurūzų dribsnius, juose apvoliokite kiekvieną žuvies gabaliuką.

. Keptuvėje pakaitinkite aliejų. Tada į keptuvę sudėkite kukurūzų dribsniuose apvoliotus žuvies gabaliukus ir iškepkite.

Kol kepa žuvis, ilgagrūdžius ryžius išvirkite pagal gamintojo nurodytą instrukciją. 

Pastaba. Išsikepti žuvį ir išsivirti ryžius galite iš vakaro, ryte beliks tik susikomplektuoti dėžutę.

Ruošiame dėžutę

Į dėžutę dėkite ryžius, paruoštus žuvies gabaliukus. Pilnaverčiams prieš - piečiams ar pietums į dėžutę atskirdami galite įsidėti: supjaustytų marinuotų agurkų, saldžiosios paprikos, keletą žalių - jų alyvuogių be kauliukų, juostelėmis supjaustytą morką. Desertui puikiai tiks keletas džiovintų slyvų, greipfruto skilte - lės ir saujelė svogūnų skonio krekerių.

Panašūs receptai