Desertas su karamelizuota juoda duona

  • Gaminimas 1h 20min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Kefyras RIMI BASIC
     500 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     290 g
  • Želatina
     10 g
  • vanduo
     50 g
  • mandarinas
     1 vnt.
  • Tamsi ruginė duona
     130 g
  • Sviestas RIMI BASIC
     25 g
  • Šaldytos braškės RIMI
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite apie 5 min. išbrinkti. Į kefyrą supilkite 100 g cukraus, įtarkuokite mandarino žievelės žiupsnelį ir išmaišykite.

Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ir sujunkite su kefyru: iš pradžių kelis šaukštus kefyro supilkite į želatiną, masę išmaišykite ir supilkite į likusį kefyrą.

Viską išmaišykite ir išpilstykite į stiklines – pilkite apie pusė stiklinės.

Stiklinės dėkite keletui valandų į šaldytuvą, kad sustingtų.

Braškių padažas.

Braškės atitirpinkite, supilkite į maisto smulkintuvą ir kartu su 40 g cukraus sumalkite iki vientisos masės.

Karamelizuota duona.

Keptuvėje arba plačiame puode kaitinkite 150 g cukraus ki gražios gintarinės spalvos. Svarbu: nesudeginkite, nes bus kartu. Geriau pasirinkite nedidelę kaitrą ir lėčiau kaitinkite.

Kuomet ištirpsta visi kristalai ir cukrus tampa gintarinės spalvos, dėkite sviesto gabaliuką ir išmaišykite, kad sviestas ištirptų ir susijungtų su cukrumi.

Tamsią duoną supjaustykite nedideliais kubeliais. Į keptuvėje paruoštą karamelę sudėkite tamsią duoną ir maišykite kol visi gabaliukai pasidengia.

Indą vis dar laikykite ant nedidelės kaitros. Duoną išpilkite ant kepimo popieriaus ir palikite atvėsti. Visiškai atvėsusią duoną maisto smulkintuve pasmulkinkite iki norimos konsistencijos.

Rekomenduojama duoną naudoti kuo ilgiau pastovėjusią, tuomet ji bus traškesnė. Galima laikyti apie savaitę sandariai uždarytoje pakuotėje.

Deserto surinkimas.

Ant kefyro želė pilkite norimą kiekį braškių padažo ir pabarstykite karamelizuota duona.

Valgykite iš karto. Skanaus.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis