Crostini su žirniais, prosciutto kumpiu ir putpelių kiaušiniais

  • Paruošimas 23min ,  Gaminimas 7min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • putpelių kiaušiniai
     6 vnt.
  • žirneliai
     200 g
  • kreminis varškės sūrys
     150 g
  • alyvuogių aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • gražgarstės
     50 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • juoda rupios duona
     6 riekelė (-ės)
  • prosciutto kumpis
     6 riekelė (-ės)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pavirkite putpelių kiaušinius ~ 4 min., ataušinkite, nulupkite ir perpjaukite pusiau.

Žirnelius virkite sūdytame vandenyje ~ 2 min., nukoškite ir sutrinkite iki vientisos masės. Atvėsinkite.

Tada sumaišykite su varškės sūriu, aliejumi, gražgarstėmis (pusę gražgarsčių palikite papuošti), druska, pipirais ir elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Apvalia formele (jei jos neturite, galite naudoti taureles) duonos riekėse išspauskite 12 apskritimų.

Ant jų tepkite žirnelių masę, dėkite gražgarstes, kumpį ir kiaušinius. Pabarstykite pipirais ir skanaukite.

Patarimas. Jei norite, kad kumpio juostelės būtų traškios, pakepkite iki 7 min. 200 0C temperatūros orkaitėje.

Patarimas. Papuošti tiks žirnių ar saulėgrąžų daigai.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.