Čiuros su šafranu

  • Gaminimas 45min
  • Sudėtingas
Čiuros su šafranu

Ingredientai

  • vanduo
     150 ml
  • pienas 3,2 %
     150 ml
  • sviestas
     125 g
  • druska
     
  • cukrus (+ papildomai apvoliojimui)
     2 šaukštas (-ai)
  • šafranas
     0.5 g
  • kvietiniai miltai
     210 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • rapsų aliejus (gruzdinimui)
     1.5 l

Patiekimui

  • juodasis arba baltasis šokoladas
     300 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šafranu pagardintos čiuros įgauna gražią geltoną spalvą ir skonį, kuris yra tiesiog nuostabus. Ištirpinkite šiek tiek šokolado, susmulkinkite riešutus ir spanguoles, pamirkykite šafranines čiuras ir mėgaukitės malonia akimirka.
Užvirinkite vandenį, pieną, sviestą, druską, cukrų ir šafraną puode.
Šiek tiek sumažinkite kaitrą. Po truputį suberkite miltus, maišykite tol, kol tešlą gerai išsuksite ir ji taps rutulio formos. Nuimkite nuo viryklės ir sudėkite tešlą į indą.
Plakite tešlą elektriniu maišytuvu, skirtu tešlai, apie 5 minutes.
Įmaišykite po vieną kiaušinį. Išplakite iki vientisos masės. Supilkite masę į konditerinį maišelį su dideliu žvaigždutės formos antgaliu.
Įkaitinkite aliejų iki 180 °C temperatūros vidutinio dydžio puode.
Išspauskite tešlą į puodą apie 10 cm ilgio gabaliukais. Nukirpkite žirklėmis. Gruzdinkite 5–6 čiuras vienu metu, kol jos pagels. Retkarčiais jas apverskite. Išgriebkite kiaurasamčiu ir nuvarvinkite ant popierinių rankšluosčių.
Ištirpinkite šokoladą mikrobangų krosnelėje arba inde vandens vonelėje.
Apvoliokite čiuras cukruje ir iškart patiekite su ištirpintu šokoladu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis