Cezario mėsainis su vištiena ir vytintu kumpiu

  • Gaminimas 1h 15min
  • Lengvas
Cezario mėsainis su vištiena ir vytintu kumpiu

Ingredientai

Patiekalui reikės:

  • viščiukų broilerių vidinė filė
     500 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Kietasis sūris
     50 g
  • Vytintas kumpis
     80 g
  • Saulėgrąžų daigai
     30 g
  • Romaninės salotos
     0.5 vnt.
  • bandėlės mėsainiui
     4 vnt.

Padažui:

  • Citrinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Vorčesterio padažas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Ančiuviai
     4 vnt.
  • ,,Dijon" grastyčios
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • Graikiškas jogurtas
     250 g
  • Tarkuotas kietasis sūris
     30 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir paskaninkite druska, pipirais ir aliejumi. Įkaitinkite grilį, dėkite vištienos filė ir kepkite iš abiejų pusių po 5 min.

Pasigaminkite padažą. Į virtuvinį kombainą supilkite citrinų sultis, Vorčesterio padažą, suberkite smulkiai sukapotą česnaką, sudėkite sumaltus ančiuvius, garstyčias, majonezą, tarkuotą kietąjį sūrį. Viską gerai išmaišykite.

Bandeles perpjaukite per pusę ir kelias minutes pakepkite ant grotelių. Ant vienos bandelės puselės dėkite padažo, salotų lapą, vištieną, vytintą kumpį, vėl salotų lapą, kietojo sūrio riekelę. Ant viršaus uždėkite kitą bandelės pusę.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas