Čederio sausainiai

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Baltasis čederis COOMBE CASTLE
     200 g
  • Iki kambario temperatūros atšildytas sviestas
     200 g
  • Miltai
     320 g
  • Kajeno paprika
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C. 

Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu sviestą suplakite iki grietinėlės konsistencijos.

 Įberkite miltų, Kajeno paprikų ir druskos – viską gerai išmaišykite. 

Suberkite smulkiai sutarkuotą čederį ir išminkykite. 

 Palikite tešlą 15 minučių pastovėti šaldytuve. 

 Iš tešlos suvoliokite nedidelius rutuliukus, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje 15 minučių. 

 Sausainukus patiekite atvėsintus iki kambario temperatūros arba sudėkite juos į orui nelaidžią dėžutę ir mėgaukitės, kada norite.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Imbieriniai sausainiai

2h 50min • Lengvas

Permezano sausainiai

1h 15min • Lengvas